S1

סטודנטים בספיר: ”המשטרה מונעת מאיתנו לבלות בעיר”

המשטרה מגיעה מהשעה 23:00 בלילה ומחלקת דוחות לברים בעיר. הסטודנטים מאיימים: ”אם המצב יחמיר, זה יהרוס את המרקם החברתי של הצעירים בעיר”

בשנים האחרונות החלה תנועה גדולה של סטודנטים לשדרות בעקבות הלימודים במכללת ספיר הסמוכה לעיר בה הם לומדים, צעירים רבים גודשים את העיר ומביאים איתם הווי וחיי לילה ועסקים רבים נפתחים המפתחים כלכלית את העיר. עד עכשיו הכל היה בסדר, אך לאחרונה הסטודנטים טוענים שחל מפנה ביחס אליהם.

השעה 23:00 בלילה, צעירים גודשים את הפאבים בעיר, ולפתע נשמעת סירנה, המשטרה מגיעה. השוטרים נכנסים לפאב המקומי ומתחילים להרים את הקול שלהם על עובדי הפאב בצורה שלא נוחה לנוכחים ובצעקות על עובדי המקום הם דורשים לסגור את המוזיקה, האווירה בפאב משתנית. הצעירים שמבלים במקום מחליטים לשלם בהקדם ולצאת משם מובכים. כך מתארים באי המקום את החוויה שלהם מהבילוי לאחרונה בפאבים בעיר.

”מה שקורה זה שהמשטרה מגיעה לעצור את המוזיקה בגלל החוק למניעת רעש, אבל אני אומר לך שהפאבים החלישו את המוזיקה באופן משמעותי, ובכל זאת השוטרים מגיעים בצורה מאיימת ולא נעימה, נכנסים לבר וצועקים על העובדים לסגור את המוזיקה. כאילו שאנחנו עושים כאן משהו רע. זה הורס את כל האווירה”, מספר סטודנט שנכח במקום.

”גם השבוע זה קרה. ישבנו מחוץ לפאב ובקושי שמעו את המוזיקה בחוץ, ובכל זאת המשטרה הגיעה הפעם לפני השעה אחת עשרה בלילה ואמרה שבתלונה הראשונה שתהיה לאחר שעה זו על המוזיקה הם יגיעו שוב ויגישו דו”ח למקום” טוען הסטודנט.

”אני חושב שגם אם יש בעיה עם המוזיקה, הדרך בה המשטרה מדברת בצורה הברוטאלית היא הבעיה המרכזית. למה הם לא יכולים לקרוא לבעלי הפאב ולסגור את זה איתם בשקט, בלי שאנחנו המבקרים נשמע את כל זה? אני חושב גם על בעלי הפאב, שמפסידים מזה הרבה כסף בגלל הלקוחות שמחליטים לצאת מוקדם ובכלל זה יוצר מצב לא נעים עבור כולם” טוען הסטודנט.

אלון, סטודנט נוסף שהתראיין לכתבה אומר כי ”יש משהו יפה בשדרות ויש אווירה צעירה של סטודנטים שמגיעים לעיר ומייצרים חיי לילה תוססים בשנים האחרונות. ובתחושה שלי זה מרגיש שעוצרים את התנופה הזאת בעיר. בבאר שבע למשל, חיבקו את הסטודנטים וזה גרם לכך שהעסקים שם וחיי הלילה פורחים ומלאים בצעירים ולא שמענו על התנהלות לא נאותה מצד גורמי האכיפה בעיר. בשדרות מתחיל לקרות משהו מעניין, וכתושב שגר בסביבה אני מרגיש שיש בתקופה האחרונה שינוי לרעה”.

מדוע זה קורה? האם יש כאן יד מכוונת? אלירן ג’רבי, תושב ופעיל בעיר שדרות אומר כי יש לכך יד מכוונת, ”העיריה מנסה לשנות את הסטטוס קוו של העיר, ולהפוך אותה לדתית יותר בשנים האחרונות. זאת הסיבה לכך שהם מנסים להצר את צעדיהם של הפאבים ובעליהם שמגיעים לכאן. במקום לחבק אותם, ולפרגן לצעירים שמגיעים ופותחים כאן את הפאבים, העירייה מקשה עליהם ומייצרת תחושה לא נעימה. הרי אם לא יהיו את הפאבים בעיר לצעירים לא יהיה מה לעשות כאן והם כבר עכשיו מתחילים לנוע לכיוון באר שבע כדי לבלות”.

אולם, תושב וותיק המעורה בנעשה בעיר מבקש להגיב בעילום שם, אומר כי ”קיים סטטוס קוו מזה עשרות שנים, עוד מתקופתו של עמיר פרץ שהעסקים בשדרות סגורים בשבת, מלבד אזור התעשייה, כך שאלון דוידי לא שינה מאומה בנושא הזה. בנוסף, עד לפני מספר חודשים לא הייתה בעיר יחידת שיטור פעילה, ומן הסתם ברגע שיש יחידת שיטור היא גם אוכפת את החוק מתוקף תפקידה”.

תגובת המשטרה: ”מקומות בילוי אלו בהם מגיעים לבלות סטודנטים אותם ציינתם בפנייתכם, נמצאים בסמוך לשכונות מגורים. במהלך השנה מתקבלות תלונות רבות בעקבות מטרדי הרעש המהווים פגיעה באיכות חיי התושבים. כפעילות מקדימה, התריעה משטרת ישראל בפני בעלי העסקים כי עליהם לעמוד בתנאי רישוי העסק ולהקפיד על עוצמת המוסיקה המושמעת במקום שלעיתים זאת אף מושמעת גם מחוץ למקום. במסגרת “מניעה מצבית” שנועדה להקדים את תלונות התושבים ולבצע פעילות מניעתית, מבקשת המשטרה עוד בשלבים המוקדמים של פעילות הבילוי במקום להקפיד על עוצמת המוזיקה בכדי למנוע תלונות “עתידיות”. מאז החלה פעילות מניעתית זאת, חלה ירידה במספר דיווחי התושבים על מטרדי הרעש באזורים אלו. ראוי לציין, לפני חודשים ספורים נפגש יו”ר אגודת הסטודנטים עם מפקד התחנה בשדרות במסגרת ובמהלך מפגש זה עלה הנושא הנדון לעיל והוסבר לו כנציג הסטודנטים מהות פעילות המשטרה ומטרותיה”.

שתפו חברים

נתיבות אונליין

האפליקציה של נתיבות והסביבה – קופונים, עסקים, מידע עירוני, כתבות ומאמרים ועוד.

בהורדה חינם!